• 24.04.2024

В шуменската болница недостига медицински персонал

 В шуменската болница недостига медицински персонал

Снимка: EFE

Ситуацията в шуменската болница е критична поради недостиг на медицински персонал. Това съобщават от пресцентъра на областната администрация, след проведена днес работна среща на областния управител проф. Стефан Желев с ръководители на здравните заведения в региона и представители на други институции, свързана с епидемичната обстановка и разпространението на COVID-19.


Директорът на МБАЛ – Шумен д-р Димитър Костов е определил на срещата ситуацията в ръководеното от него лечебно заведение като критична, цитира БТА. По думите му пациентите в инфекциозно отделение в момента са над неговия капацитет, разкрива се COVID сектор и в първо вътрешно отделение, но поради увеличаващия се брой на заразени лекари и медицински сестри е изключително трудно да бъде организирано обслужването на всички пациенти.

Апелът на здравните власти към всички е – да се спазват мерките за задължително носене на предпазните маски в закрити помещения, да се избягва струпването на хора, да се спазва физическа дистанция, да се извършва редовна дезинфекция на работното място и вкъщи.


Свързани публикации