• 04.03.2024

58,6% от БСП са избирали следващ председател

 58,6% от БСП са избирали следващ председател

Снимка: BGreporter.info

Общо гласувалите до следобедните часове са малко под 48 хиляди. Към този час избирателната активност е приблизително 59%, съобщават източници от червената централа за bgreporter.info.

Изборният ден ще приключи в 19 часа.

Четирима са кандидатите, които останаха в състезанието – досегашният лидер Корнелия Нинова, заместникът ѝ в партията Кирил Добрев, депутатите Валери Жаблянов и Красимир Янков.

Преди два дни Георги Тодоров е подал декларация за отказ от надпреварата и регистрацията му е заличена. Избирателите ще бъдат предупреждавани в избирателната секция, че гласът им за Тодоров ще бъде отчетен като недействителен. От Централната избирателна комисия за избора обявиха, че всички с право на глас са около 80 900.

Получени са над 50 жалби, обявиха по-рано на брифинг от ЦИК, като най-честите са: нарушаване на предварителните споразумения в някои от общините, изборните помещения и тяхната подмяна, което е довело до късното започване на изборния ден в дадени секции. Този проблем е отстранен своевременно, заяви председателят на ЦИК Емил Войнов.

Свързани публикации