• 27.02.2024

Вял конгрес на БСП и патетични речи на полупразна зала

 Вял конгрес на БСП и патетични речи на полупразна зала

Снимка: BGreporter.info

Вяло и безидейно върви петдесетият конгрес на БСП. Делегати правят изказвания на полупразна зала. Нинова предложи в ръководството на конгреса да влязат всички бивши председатели на партията, но Михаил Миков отказа да участва в сценария на пошлото театро, целящо да легитимира „единството в БСП“ по Нинов тертип.

Нинова говори около час и пред  празните столове и няколко пъти даде заявка, че БСП иска да поеме управлението на страната. „Всяка партия, вгледана в пъпа си, пропуска България„, каза тя, а по-късно подчерта, че всяка партията, която се е „прегърнала с ГЕРБ“, после не влиза в парламента.

50-тият конгрес на БСП е първият, на който няма да бъде избиран лидер на партията.

Георги Божинов акцентира върху непознаването на устава от страна на водещия на конгреса Свиленски и останалите избранници на Нинова заемащи местата на трибуната.

Снимка: BGreporter.info

Очаква се гласуването за нов Национален съвет да започне около 20:00 часа в събота. Това е и ключовата точка и за Нинова, и за вътрешната опозиция, защото може да сложи край на вътрешнопартийната борба или да я продължи.

В НС по право влизат лидерът на партията, председателите на женското и младежкото движение в БСП, и шефът на ветераните, както и по един представител от всеки избирателен район. За местата, които не са заети по право, се борят над 1000 кандидати.

Свързани публикации

None found