• 13.04.2024

(ВИДЕО) Виктор Димчев пред BGreporter за лидера на „БОЕЦ“ и протестите

 (ВИДЕО) Виктор Димчев пред BGreporter за лидера на „БОЕЦ“ и протестите

Снимка: BGreporter.info

Виктор Димчев създател на „Протестна мрежа“ и продуцент разказа пред bgreporter.info, странни случки от живота на председателя на движение „БОЕЦ“ Георги Георгиев.

По думите на Димчев, Георгиев е напуснал ГЕРБ, след като е направил сам седящ протест пред централата на партията. Преди това възпитаникът на видинския техникум по шев и кройка, е бил кандидат за депутат, на шесто място в листата на партията през 2013.

„След като дълго време седя пред централата на ГЕРБ, Георгиев беше приет вероятно от Борисов. Явно обаче не са стигнали до единомислие. След като си тръгва неудовлетворен „сегашния боец срещу мафията“ къса с ГЕРБ и то чрез статус във фейсбук наричайки ГЕРБ и Борисов измамница“

разказа още Димчев.

Според него, тази от метаморфоза от гербер, до враг на Борисов е въпрос на лична неудовлетвореност на Георгиев от премиера.

Димчев е категоричен, че протестите трябва да продължат, за да се подържа протестният дух и желанието за по-добро управление. Тези конкретно обаче смята, че се финансират доста непрозрачно и по-скоро са деструктивни за обществото.

Димчев сподели, че голяма част от средствата се вливат чрез сметки в пейпал под формата на дарения. Той даде примери и с „Да България“ и „Отровното трио“. Според Димчев, „Боец“ вероятно са във финансов контакт с Цветан Василев, понеже Георгиев се е срещал с него, и това е известно. PayPal обаче превръща финансирането на протестите трудно в проследим процес, така помага за анонимността на „донорите“ на тези организации.

Свързани публикации