• 05.10.2022

(ВИДЕО-СНИМКА) Масово неспазване на противоепидемичните мерки в градския транспорт

 (ВИДЕО-СНИМКА) Масово неспазване на противоепидемичните мерки в градския транспорт

Снимка: Марио Евстатиев

Граждани от столичния квартал „Красна поляна“ уплашени, че масово в автобус №72 не спазват противоепидемичните мерки и това ще доведе до ръст на новите случаи на коронавирус.

Снимка: BGReporter.info

Пътуването в автобусна линия 72 – опасно за Вашето здраве!

каза за BGReporter.info Гергана Христова, пътничка в автобус № 72

Жителите на кв. Факултета са най-честите нарушители, които не носят маски в градския транспорт и хората се страхуват от нов бум на COVID-19.

Аз съм една средностатистическа гражданка, на която се налага да ползва градския транспорт, в това число автобусна линия 72. И понеже съм отговорна, съм се ваксинирала и пътувам с маска на лицето. Но както всички знаем, не всеки е толкова съвестен и ако трябва да пътува по тази линия в отсека от спирка бул. Възкресение до спирка ж.к. Западен парк има опасност да прихване Covid-19, защото половината от пътниците са без маски. Уточнявам тази половина се състои от представители на ромското население, което просто постъпва безотговорно. Пътуват си без маски, а може би и без документи за превоз – билет или карта. Разбира се това е само мое предположение, но тъй като не виждам да се качват контролиращи лица, аз така си го мисля. Е, днес 11.08.2021г. видях контрола в рейса. Аз се качих на спирка „6-ти Септември” и те бяха там. Радост за моите очи, имаше контрольори и проверяваха наред. Пътуваха дълго с този рейс /около 13 часа/ и слязоха на спирка „Гюешево”. Може би да вземат другия идващ, а може би да изберат по-безопасен маршрут нататък. На следващата спирка се качиха от вратата, близка до мен 3 жени от ромски произход без маски. На по-следващата бул.”Вардар”, пазара на Красна поляна се качиха още 5 човека, пак роми, без маски. Не мислете, че имам желание да дискриминирам някого, но вчера 10.08.2021г. преброих 20 човека в автобуса /около 14 часа/ без маски. Познайте как изглеждаха. Аз смятам, че щом ние обикновените статистически граждани можем да спазваме правила и по този начин да пазим здравето и на другите, то и братята и сестрите роми би трябвало да го правят. А, и много съм любопитна, ей така за статистиката от наложените глоби за неносене на маска, има ли роми в числото на глобените.

разказва Юлия Кирилова-пътник на автобус № 72

Пътуващите в автобус №72 и живеещите в район „Красна поляна“ се надяват институциите да започната да си вършат работата и да наложат строг контрол по тази автобусна линия, преди да е станало късно и всички да се разболеят от коронавирус.

Свързани публикации