• 04.03.2024

(Видео) Рецидивист пали и уринира върху българското знаме! Къде е прокуратурата?

 (Видео) Рецидивист пали и уринира върху българското знаме! Къде е прокуратурата?

Снимка: youtube

В денят на Будителите Михаил Михайлов уринира върху българския флаг и публикува видеото в социалните мрежи с обяснения, че мрази България и знамето е парцал. Това не е първият случай на наричащия се сам себе си „журналист“, уредник на сайт в Стара Загора. През юни 2019 г., Михайлов е осъден на 7 месеца условно за друго провинение – за нанесен побой и обиди спрямо служители на МВР и МЗ.

По- рано през 2018 година същия, запалва пред съдебната палта отново българското знаме и уринира върху него, записвайки видео от акцията.

Рецидивистът от Стара Загора се измъква от правосъдието и тогава въпреки че в закона е е категоричен в чл. 108 ал. 2 НК /опетняване на герба, знамето или химна на Република България или знамето или химна на Европейския съюз/, извършителят се наказва с до 3 години затвор.

Желателно е този път прокуратурата да не пропуска случая и да образува проверка, както за последното нарушение на Михайлов, така и за извършените от него в годините подобни изцепки, за които има достатъчно записи и видеодоказателства в мрежата.  

Свързани публикации

None found