• 23.06.2024

(ВИДЕО) Пускат движението по АМ „Струма“ в понеделник

 (ВИДЕО) Пускат движението по АМ „Струма“ в понеделник

Снимка: varnautre.bg

По предварителни данни се очаква движението между 7-ми и 9-и км от АМ „Струма“ да бъде пуснато в понеделник. Дали това ще се случи, ще стане ясно след огледа на геолозите. Поради срутване на скална маса в събота вечер, движението временно се съществува двупосочно в платното в посока София, предаде NOVA, цитирани от DARIK

„Движението в дясната лента в посока Перник е спряно. Автомобилите, които се движат от Перник към София, преминават през Мало Бучино и Владая”, заяви Румен Сечански, директор на Областно пътно управление – София. По думите му мрежата не е издържала, защото падналият къс е бил по-голям.

Виждате какви са температурните аномалии, имаше обилни валежи. Паднаха градусите и водата замръзна. След това се е разтопила и е разширила фугите в скалите. Не се случват често свлачища. Точно тук не сме имали инциденти. Евентуално може да бъде усилена мрежата.

коментира още Сечнаски

Остава затворен и пътят в Искърското дефиле. Над 2000 кубика скална маса се срутиха в петък в района на село Елисейна. Опитите за разчистване на терена продължават.
„Работи се интензивно и от двете страни на срутището. В момента колите минават по алтернативен маршрут”, заяви кметът на Община Мездра Иван Аспарухов. 

Временно е ограничено движението в двете посоки на автомагистрала „Струма“ в участъка от км 7-и до км 9-и поради свлякла се скална маса. Обходният маршрут за леки автомобили е по пътя III-1801 през Мало Бучино и път I-1 през Владая. Тежкотоварният трафик изчаква на място, съобщава пресцентърът на Агенцията на „Пътна инфраструктура“.


Създава се организация за разчистване на падналата скална маса в платното за Перник на автомагистрала „Струма“, в участъка от 7-и до 9-и километър.

Изчакахме да мине нощта, за да се осигури безопасността на работещите и да се види от специалисти дали има опасност от ново свличане на скалната маса, е казал председателят на Управителния съвет на Агенцията „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски, цитиран от пресцентъра.

Атмосферните условия предполагат активизиране на такива срутища, очакваме и на други места, е отбелязал Терзийски.

Работим превантивно по обрушване и замрежване на участъците, включително и на автомагистрала „Струма“ сме възложили омрежване на участъци, за да предотвратим тези явления, е заявил председателят на АПИ.

Свързани публикации