• 20.01.2022

(ВИДЕО) Продължаваме промяната профука 9 милиарда лева за един месец според ГЕРБ

 (ВИДЕО) Продължаваме промяната профука 9 милиарда лева за един месец според ГЕРБ

Промяната продължава, а за последния месец новото правителство е похарчило 9 млрд. лв за един месец, посочиха от ГЕРБ на брифинг в централата си. Като рекорден държавен харч определиха от партията разходите на държавата за последните седмици.

Защо декември 2021 г. 4,64 млрд. лв. са похарчени от фискалния резерв, попитаха още от партията на Бойко Борисов. Негативен рекорд е дефицитът на държавата и недоброто планиране на държавните средства.

2021 г. 4 млрд. лв. рекорден дефицит. 2017 г. правителството на ГЕРБ имаше излишък от почти 1 млрд. лв. След това по-доброто плниране доведе до балансиран бюджет. До 3,5 млрд. лв. през 2021 г., когато бяхме в криза и трябваше да се помогне на бизнеса. Казахме, че като опозиция ще посочваме слабостите и ще искаме диалог. Но мисля, че отговорите на г-н Василев и Петков са нужни тук. Хората обедняват при тази галопираща инфлация. Мисля, че това с партии шах няма да се реши, каза депутатът Александър Иванов.

Март половин процент инфлация, 2% инфлация през април, а през ноември нарастват до 7,3%.

Ако погледнем в магазините какво се случва ще видим дали е 7,3% или много повече. А сега дойде четворната коалиция и достигнахме до двуцифрени нива на инфлацията“, каза икономистът от ГЕРБЛуджев.

Ако имам някакъв упрек към колегите, не е защото играят шах, а защото времето на пиара мина. Десет-единадесет месеца вече минаха и те бяха управляващи. Не можеше да не направят за това време компенсиращи мерки. Има инструменти, мерки, техники, много усилия струват, но 9 млрд. да останат скрити за общестството, но да не се говори за тези рекордни разходи. В същото време около 3 млрд. лв. са по доверителни сметки. И ние сме го правили. По милиард за саниране. Правили сме го за малките компании, за да им е по-сигурно и да знаят за следващата година, че ще могат да си купуват материали. Затова аз твърдя, че след приказките си по нас, тези хора няма да построят нищо. Защото по цените на скъпия метал ще ги питаме защо подписваха такива скъпи договори. Защо спряхте евтините договори? Вече и пътят към Белград щеше да е готов., коментира и лидерът на партията.

Той попита защо все още нямаме план за възстановяване. Той се обърна към медиите, като обясни какви биха били новинарските заглавия, ако ГЕРБ управляваще както четворната коалицията: „Продължаваме месеци наред да сме първи в света заради COVID. Рекордни цени на нафта, бензин. Скок на инфлацията“.

Свързани публикации

None found