• 24.04.2024

(ВИДЕО) Пловдивски социалисти щурмуваха Позитано 20

 (ВИДЕО) Пловдивски социалисти щурмуваха Позитано 20

Снимка: BGReporter.info

Пловдивски социалисти дойдоха в централата на БСП в София да внесат протестна позиция срещу изключването на Георги Гергов от партията. Според тях решението на Националния съвет на БСП е нелегитимно. Те поискаха и среща с председателя на партията Корнелия Нинова, която обаче в момента не е в сградата.

Депутатът Георги Търновалийски коментира, че решението е противоуставно и членовете на НС са били подведени. По думите му изключването на Гергов може да бъде разгледано само от организацията в Пловдив, в която членува.

„От 18 декември той не е член на НС“, отбеляза Търновалийски.

„Това е репресия, това е натиск, удар не само срещу личността на Георги Гергов“, посочи той. По думите му Гергов е доказан политик и бизнесмен, човек, който страшно много хора уважават.

Според пловдивските социалисти става въпрос за „война за листите“ в Пловдив преди парламентарните избори.

Присъстващите не искат да си тръгват, възнамеряват да изчакат Нинова.

В четвъртък Националният съвет на БСП изключи Георги Гергов от партията. До решението се стигна, след като беше приет докладът на работната група, начело на която застана депутатът Кристиан Вигенин. В доклада е записано, че с поведението си той уронва престижа на левицата и не работи за осигуряване на обществена подкрепа за политиките на партията.

Свързани публикации

None found