• 23.06.2024

(ВИДЕО) Майка от Бургас в кома и с COVID-19 роди близнаци в 8-ия месец

 (ВИДЕО) Майка от Бургас в кома и с COVID-19 роди близнаци в 8-ия месец

Снимка: Архив

В Бургас близнаци бяха изродени в 8-ия месец, след като майката беше поставена в медикаментозна кома заради коронавируc.


„Тя първо е приета в Инфекциозно отделение. Състоянието ѝ беше относително стабилно. Тя обаче има придружаващи заболявания. Съпругът ѝ дойде от Белодробната болница, неговото състояние се беше влошило бързо, приет е в реанимация, но той е починал”, обясни пред NOVA зам.-директорът на УМБАЛ-Бургас д-р Светлозар Георгиев.

Наложило се е по спешност децата да бъдат извадени на бял свят.

„Колегите са извършили един подвиг, без да губят време. Преценили са, че в ситуацията трябва да се даде шанс за живот на децата. Предприели са веднага секцио. Двете деца са в „Неонатология” и се полагат интензивни грижи. Състоянието им е стабилно”

каза още той.


Относно майката зам.-директорът на лечебното заведение сподели радостна новина – от тази сутрин тя е на спонтанно дишане. „Да се надяваме, че това ще продължи. Иначе това е една голяма семейна и социална трагедия”, посочи д-р Георгиев.


На този фон в Спешното приемно отделение работата е изключително сериозна, такава е била и изминалото денонощие заради наплив от пациенти с коронавирус. Голяма част от тях са хоспитализирани.

Свързани публикации

None found