• 24.04.2024

(ВИДЕО) „Воля“ и НФСБ създават нова патриотична коалиция

 (ВИДЕО) „Воля“ и НФСБ създават нова патриотична коалиция

Снимка: стоп кадър NOVANEWS

„Воля“ и НФСБ създават нова патриотична коалиция и ще се явят заедно на парламентарните избори. Това стана ясно на брифинг в Народното събрание на лидерите на двете формации – Веселин Марешки и Валери Симеонов, съобщи DARIK.

България има нужда от обединение на патриотичните сили. Ето защо днес заедно с колегите от НФСБ, ние обявяваме, създаването на „Патриотична коалиция Воля и НФСБ“. Двете партии имат много общи цели, за това очакваме с огромната подкрепа, която ще получим от българския народ да участваме в следващото управление и да ги реализираме.

каза Марешки

В моменти на криза държавата има нужда от обединение. Ние сме един такъв пример на обединение, не на разединение и то на принципна база.

посочи лидерът на НФСБ Валери Симеонов

„Ще работим за повишаване на доходите, равноправна конкурентна среда в бизнеса, облекчаване на админстративните тежести и режими и борбата с монополите и олигархичните зависимости“, изброи приоритетите той.

Не на последно място наш приоритет е недопускането на ДПС отново във властта и ограничаване възможността да бъде за пореден път балансьор в НС, добави Симеонов.

Веселин Марешки заяви, че „Воля“ на сто процента подкрепя тези приоритети. По думите му това е и гръбнакът на едно такова патриотично обединение. Той припомни битката на „Воля“ за борба с картелите и монополите и справедливи цени на горивата. Освен това Марешки отново се обяви за безплатни лекарства за пенсионерите над 65-годишна възраст и за безплатни лекарства за ученици до 18-годишна възраст.

Лидерите на „Воля“ и НФСБ направиха изявление пред журналистите в парламента и не отговаряха на въпроси, включително за искането на Веселин Марешки в миналото за оставка на Валери Симеонов като вицепремиер.

Свързани публикации

None found