• 13.04.2024

(ВИДЕО) Вече е факт! Проф. Ангелов е първият ваксиниран българин срещу COVID-19

 (ВИДЕО) Вече е факт! Проф. Ангелов е първият ваксиниран българин срещу COVID-19

Снимка: БГНЕС

Първата Covid ваксинация в България беше направена тази сутрин в 9.59 ч. в болница „Св. Анна“ в София, а първият ваксиниран е здравният министър Костадин Ангелов.

„Дойде спасението, което очакваме. Скоро ще започнем да надделяваме над Covid-19. Нямам търпение да се видя със 70-годишния ми баща без да се притеснявам, че ще го заразя с коронавирус“.

каза министър Ангелов цитиран от БГНЕС

Втори ваксиниран веднага след него стана представител на Българската православна църква, като подкрепа за ваксините. В Бургас също започна ваксинирането, а в Пловдив първи получи ваксината председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

Ръководителят на НОЩ ген. Венцеслав Мутафчийски във ВМА каза, че е изминала една тежка година:

„Нека тази година с трудности и мъка да остане зад нас. Ние се намираме във война, но дойде нашето малко оръжие, то ще ни спаси и ще ни върне прегръдката и целувката с нашите деца и нашите близки.

каза Мутафчийски, цитиран от БГНЕС

Проф. Асен Балтов, директорът на Пирогов, също бе ваксиниран малко след 10 ч. Продължава и ваксинацията в Бургас и Пловдив на медицински лица.

„Аз съм изкарал Covid-19, но ваксината трябва да бъде направена и от хора, изкарали Covid, защото няма траен имунитет. В момента се чувствам така, както се чувствах и преди ваксината“.

заяви Асен Балтов

„Всеки, който е клинично здрав може спокойно да се ваксинира. Ще се ваксинират 40 колеги от Пирогов, хора от първа линия. Около 110 ваксини ще бъдат направени за тези три дни“.

съобщи още д-р Балтов

Свързани публикации