• 27.09.2022

(ВИДЕО) Борисов към Радев: Ако управлявахме ние, локдаун щеше да има още преди три седмици

 (ВИДЕО) Борисов към Радев: Ако управлявахме ние, локдаун щеше да има още преди три седмици

Снимка: BGReporter.info

Бойко Борисов открива чисто нов физкултурен салон в гр. Хаджидимово. Той е в СУ „Никола Вапцаров“ и е финансиран със средства от правителството на „Борисов“ 3 на стойност 722 хиляди лева.

Лидерът на ГЕРБ отново призова хората да се ваксинират, защото това е единственото спасение.  

„За първи път министърът на образованието стана академик в подопечно заведение“, заяви Борисов.

Той припомни, че само преди преди дни Янаки Стоилов, който беше назначен от Радев за правосъден министър, беше повишен в конституционен съдия, за да няма „грешни“ решения като последното за Кирил Петков. 

„Първо да поздравим хората от Хаджидимово с чисто новия физкултурен салон, ремонтираните улици. В цялата околност пътищата са нови. Това, което съм поел като ангажимент към кмета е изпълнено“, заяви Борисов.

заяви Борисов

По повод думите на Кирил Петков, че не се чувства виновен, Борисов коментира, че тогава може би виновен трябва да се чувства Румен Радев.

„То и в затвора да отидеш всеки ще каже, че е невинен. За тях законите, ако пречат, трябва да се сменят. За първи път от изказванията на Манолова и Христо Иванов разбирам, че броенето на квитанциите на машините е вредно за демокрацията. Ние седмици наред говорим, че софтуера не е лицензиран и могат да бъдат правени далавери. Дори Радев се съгласи, че трябва да се броят квитанциите. Според тези блюстители на реда обаче, това можело да измести вниманието от машинния вот. Чудно защо тогава има счетоводство и всичко се проверява. Не виждам какъв е проблемът да се броят квитанциите, дали гласовете отговарят на тези от машините. Може би се притесняват, че няма да има съответствие“, заяви Борисов.

По отношение на тежката коронакриза, Борисов заяви, че самият той е налагал локдаун и когато цифрите продължават да растат, то такива мерки се налагат.

Той изтъкна, че хората измират сега и всичко това е на ваш гръб. Господ връща всичко, а вие преди горихте маски. Излъгаха хората със зеления сертификат. Какво значение има, че днес си ваксиниран, ти след месец ще си защитен“, каза Борисов по повод сутрешното интервю на служебния здравен министър Стойчо Кацаров.

„Аз бих въвел тотален локдаун и задължителна ваксинация за рисковите групи. Аз знам колко нощи не съм спал, когато като премиер виждах данните за починалите. Нека сега да направим юмрук и да излезем заедно. Една дума няма да каже Кацаров, а тоя негодник отиде и ме даде на прокурор за ваксините“, ядоса се Борисов на действията на Стойчо Кацаров. 

„Аз когато взимах тежки решения Радев ми се подиграваше от Шипка, че няма коронавирус. Те ламтят само за постове, а за човешкия живот не им пука. Сега лъжат и родителите за близалките-тестове за деца. Нали, ако има болно дете на опашката, където трябва да го тестват, то ще трябва да бъде карантинирано. Ами другите?“, попита бившият премиер.

Вижте и чуйте още във видеото:

Свързани публикации

None found