• 17.07.2024

(ВИДЕО) Борисов провери специализирания учебен център в Црънча

 (ВИДЕО) Борисов провери специализирания учебен център в Црънча

Снимка: ФБ на Бойко Борисов

Министър-председателят Бойко Борисов провери изграждането на новия комплекс във военната база на специалните сили в Црънча. При посещението си Борисов беше придружен от вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, както и от министъра на здравеопазването Костадин Ангелов.

Новият комплекс се строи по най-високите международни стандарти. В базата ще има медицински пункт, зала за обучение, столова, фитнес и всичко, от което се нуждаят. Строителството напредва с бързи темпове, правителството е осигурило 6 милиона лева, посочва Борисов.

„Доскоро това място беше една гола поляна, а скоро специалните ни сили ще разполагат с модерна база, където да се обучават и да живеят. Българските военни са изключителни професионалисти и заслужават да получат най-доброто оборудване и условия за работа. И ние им ги осигуряваме“.

отбеляза премиерът

По думите на Борисов правителството изпълнява всички поети ангажименти към българските военни. „Направете казармата, ще направим и всичко останало, което е необходимо за модернизирането на учебния център“, подчерта пред военните премиерът Борисов и добави, че ще им бъдат осигурени необходимите патрони за учебните занятия. Министър-председателят изтъкна, че специалните сили ще бъдат оборудвани и с нови военни машини – бронирани автомобили от най-висок клас. За целта правителството отпусна близо 50 милиона лева през ноември и Министерство на отбраната сключи договор с българския производител от Самоков „Самел-90“. Съгласно него ще бъдат придобити 98 машини от 10 типа с различно предназначение. Предприятието, което премиера Борисов посети през ноември, изнася продукция в Бахрейн, Египет, Саудитска Арабия, както и дори за китайската армия. Компанията е най-голямата в страната в областта на електронната отбранителна индустрия.

Свързани публикации

None found