• 20.07.2024

(ВИДЕО) Борисов отново в джипа, инспектира Южната дъга

 (ВИДЕО) Борисов отново в джипа, инспектира Южната дъга

Снимка: Стопкадър/Фейсбук

Премиерът Бойко Борисов отново се качи на джипа, за да инспектира ремонта на Южната дъга на София. Заедно с него е икономическият министър Лъчезар Борисов.

Покрай това обаче премиерът коментира, че заболелите от коронавирус в Европа и света са се върнали на нивата от март месец. „БВП по света пада, в САЩ, Великобритания, ЕС. Огромни щети търпят икономиките. Нето за целия свят е минус 10%. По-лошата новина е, че заболелите от COVID-19 в Европа се върнаха на нивата от месец март, няма никакъв шанс икономиката през идната година да тръгне нагоре“, каза Борисов.

Иначе Борисов остана доволен от напредъка, като показа отклонението за Лозан, след това за Герман.

„Направили сме движение такова, че да не затворим целия участък и да се получи тапа. Тази част е с ново водоснабдяване, канализация, осветление. За 30 дни могат да се видят промени“.

каза премиерът Борисов за моста до Лозен

Поясни, че за пет минути хората щели да стигат от Младост до „Тракия“. По думите му се работи денонощно. Това е огромен трафик, ще видите как ще диша града, каза той докато минаваха покрай новия мост, който се строи за Горубляне.

По думите му се слага и лед осветление. По традиция той се спря, за да говори с работниците. Те му докладваха, че работят здраво, защото се планира до 8 септември да се пусне едно от платната в този участък.

На 7 септември тази част ще я пуснем, каза Борисов.

Свързани публикации