• 10.12.2023

(ВИДЕО) Борисов няма да се кандидатира за министър-председател

 (ВИДЕО) Борисов няма да се кандидатира за министър-председател

Снимка: Пресцентър МС

„Не е редно като Радев да разделям нацията и ще предложа друг министър-председател с много ясна европейска ориентация“. Това каза Бойко Борисов пред журналисти във Велико Търново.

Той заяви, че по-подготвен човек за премиер от него няма.

Неслучайно имаме пет спечелени парламентарни победи. Така или иначе много хора, както и владиката каза преди малко, държат да съм аз, но аз винаги съм считал, че обединението прави силата.

каза Борисов

Той отчете, че сме в пандемия и тежка финансова криза в света и добави обяви, че не е редно и той като Радев да тръгне да разделя нацията на две.

На практика той това прави. Ще предложа друг министър-председател с много ясна – европейска, натовска ориетнация. Ще ви кажа, когато бъде даден мандатът.

каза още Борисов.

На въпрос дали това ще бъде Томислав Дончев, той отговори: „Не, не че не заслужава. Нека получим мандата. Много сериозно ще се отнесем“, допълни още Бойко Борисов.

Той каза, че ще обяви предложението за министърпредседател, когато ГЕРБ стане готова и отчете, че по Конституция партията има една седмица за консултации.

По думите му, от стария кабинет в предложението ще останат достатъчно и ще има и нови. „Ще ги видите. Днес сме дошли при владиката“, каза още Борисов и допълни, че за църкви във Велико Търново са отпуснати 2 млн. лв.

След това той посети МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, където се строи нов корпус. Средствата за него са отпуснати от правителството. Той е придружен от кмета на Велико Търново Даниел Панов, министърът на здравеопазването Костадин Ангелов и финансовият министър Кирил Ананиев.

„Ако зависи от нас, ще даваме пак пари за болници и църкви“, обърна се премиерът към финансовия министър.

Свързани публикации

None found