• 04.03.2024

(ВИДЕО) Борисов инспектира тунел „Железница“, каза кога го пускат

 (ВИДЕО) Борисов инспектира тунел „Железница“, каза кога го пускат

Снимка: стоп кадър facebook

Премиерът Бойко Борисов отново е на обиколка из страната. Този път проверява как върви изграждането на тулена „Железница“, предаде glas.bg.

Заедно с него е зам.-регионалният министър Николай Нанков и финансовият Кирил Ананиев. Премиерът остана много доволен от видяното.

Напомни, че този проект е трябвало да бъде готов за олимпиадата 2004 г. От думите на министрите и Борисов стана ясно, че едното платно ще бъде готово през септември. Нанков уточни, че това е изключително съоръжение, строено по австрийски метод. Борисов пък изтъкна, че тунелите са направени с най-голяма точност. Скалите били меки и сложни за обработка. „Чест и слава на българските строители, изключително сложно съоръжение. Скалите са меки, целия участък е много сложен“, заяви още премиерът.

Борисов заяви, че тунелът се прави при най – модерна технология, а при пожар или инцидент, хората ще могат да преминават в другата тръба, тъй като има входове между тръбите. Поясни,че трябва да заделим пари и да направим и другите тунели в България и те да бъдат въведени в ред. Нанков на свой ред заяви, че това са последните европейски изисквания за свързване на ръкавите на тунелите.

„Работа, работа, работа“, каза Борисов, като поръча на работниците да се пазят. Един от тях пък дори си поиска пари за ремонт на път и църквата в едно от родопските села. Борисов пък му поръча кметът да се обади на Ананиев, като напомни, че са дали много средства за населените места в региона.

След това му показаха и връзката между тръбите. Навсякъде в тунелите пък имало интернет. „Огромно съоръжение“, каза Борисов и поясни, че имало милиони тонове скала. Разминаването между тръбите бил само 1 см. До тунела ще има и хеликоптерна площадка.

Премиерът заръча на ръководителят да дадат премия на работниците за 3 март.

Свързани публикации

None found