• 25.05.2024

Вече и в „Държавен вестник“: Влезе в сила указът на Радев за министерските промени

 Вече и в „Държавен вестник“: Влезе в сила указът на Радев за министерските промени

Снимка: BGreporter.info

В „Държавен вестник“ е публикуван указ № 119 на президента Румен Радев за промените в служебния кабинет, съобщава Darik.

В понеделник държавният глава издаде указ и назначи служебния министър-председател Димитър Главчев и за служебен министър на външните работи, а Георги Тахов – за служебен министър на земеделието. С указа се освобождават Стефан Димитров и Кирил Вътев съответно от постовете министър на външните работи и министър на земеделието.

Указът за промени в състава на служебното правителство по предложенията на служебния министър-председател Димитър Главчев беше издаден след разговор със служебния премиер и постъпили предложения от негова страна, информираха от прессекретариата на държавния глава. От пресслужбата на Министерския съвет съобщиха преди това за предложението от длъжността служебен министър на външните работи да бъде освободен Стефан Димитров и поста да поеме служебният премиер Главчев.

Миналата седмица служебният премиер направи две предложения за промяна в персоналния състав на служебното правителство. Той предложи Стефан Димитров да бъде освободен като служебен министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов, както и Георги Тахов да замени Кирил Вътев на поста министър на земеделието и храните. Даниел Митов обаче оттегли пред премиера номинацията си за служебен министър на външните работи, а в интервю за БНТ в петък Димитър Главчев каза, че няма намерение да предлага нов кандидат за поста.

В петък президентът Румен Радев и служебният премиер Димитър Главчев разговаряха в президентството за предложенията за промени в служебния кабинет.

Междувременно днес стана ясно, че Меглена Плугчиева е подала оставка като съветник на премиера.

Свързани публикации

None found