• 30.03.2023

Весела, умна, мила… сираче. Ковидът два пъти я е навестил. Убил!

 Весела, умна, мила… сираче. Ковидът два пъти я е навестил. Убил!

Снимка: facebook

Колеги, приятели и почитатели на актрисата и певица Лорина Камбурова, която издъхна от двойна вирусна пневмония в Москва, са неутешими и шокирани от неочакваната й кончина.

„Товар 200 е толкова ужасна дума, неприложима за това красиво и весело момиче. Зловещи думи: „Лорина е мъртва“. Лорина Камбурова. Нашата Лоринка… Не може. Не трябваше. Тя беше сираче. Българка. Пристигна в Русия след снимките на филма „Любов и чудовища“. Тя говореше с очарователен акцент. Обичаше ни всички и ние я обичахме. Как да не я обичаш?

Весела, умна, деликатна, мила, невероятна. Истински огън. Запознахме се на фестивал във Виборг и се смяхме до сутринта в много топла приятелска компания. Не можехме да се разделим. После Москва ни раздели всички, както обикновено. И ние, разбира се, нямахме време. Не успяхме да направим нищо. Всеки се втурна по делата си. Тя беше в болницата дълго време. Мислех – ей сега ще се възстанови, ще „засвети“ отново… А сега можете да запалите само свещ… Мила, скъпа, най-прекрасна… Прощавай.

Средства за транспортирането (на Лорина Камбурова в България – бел. ред.) можете да изпратите на този номер (Sberbank) 8 (917) 586-36-70 Ирина“, написа във Facebook руската актриса Полина Олденбург.

В коментар към поста й Галина Свинцова пише: „Повторен тежък ковид. Прекара последните два месеца в болницата. Изглеждаше, че е „изплувала“ и изведнъж – реанимация, и – край. Преди около година също прекара ковид, в тежка форма“.

Свързани публикации

None found