• 22.04.2024

Велинград затваря нощните заведения

 Велинград затваря нощните заведения

Снимка: BGReporter.info

На заседание на  оперативния щаб във Велинград, днес е бе взето решение за затваряне на заведенията за срок от 14 дни. На него присъстваха кметът на община Велинград д-р Коев, председателят на ОбС Пламен Хаджиев, зам.-кметовете Атанас Палигоров и Исмаил Моллов, началниците на полицията и на РСПБЗН във Велинград.

От информация предоставена от  управителите на двете многопрофилни болници става ясно, че Велинград към този момент разполага с 31 легла за лечение на COVID-19.  23 легла има в МБАЛ – Велинград и 8 в МБАЛ „Здраве”.

Според д-р Чешмеджиев при утежняване на ситуацията в общинското отделение за лечение на коронавирус могат да бъдат добавени още най-много 7 легла за Covid пациенти. Според представителите на РЗИ и болниците до седмица и тези легла ще бъдат заети,  заради увеличаване на броя на заразените през последните дни. Натовареността на медицинските екипи е огромна, особено в МБАЛ-Велинград.

На фона на епидемичната ситуация, Щабът взе решение за засилване на контрола по спазване на мерките. Сформирани са комисии за извършване на проверки в заведения, магазини и обществени институции. Ограничават се максимално мероприятията от масов характер.

Свързани публикации

None found