• 21.06.2024

„Велико народно въстание 2“ започна с малко протестиращи и много полиция

Минути преди 8 часа в четвъртък, 10 септември, не се забелязва масово присъствие на протестиращи в центъра на София, предаде БНР.

На площада пред президенството има засилено полицейско присъствие. Полицаите са оградили със заграждения сградата на Народното събрание, а пътят към входа откъм страната на БНБ се охранява от жандармерия.

Има изградени контролно-пропускателни пунктове, полицията вече е иззела и забранени предмети – запалителни вещества, пиротехнически средства, както играчки – пушка и меч.

„Очакваме оставката на Борисов и ще останем тук, докато постигнем целта си“.

каза пред БНР Николай Хаджигенов

„Тук сме вече 64 дни, ако трябва ще останем още 64“, добави той.

Хаджигенов каза още, че протестиращите не намират смисъл да говорят с полицията и сами ще вземат мерки за неутрализиране на евентуални провокатори.

Движението по булевард „Цар Освободител“ е нормално.

Полицията активно претърсва градинката пред Народния театър, тъй като има информация, че там през нощта са скрити множество бутилки с течности.

Снимка: БНР

При проверките на контролните пунктове е иззет самурайски меч. Засега няма задържани.

По-рано от МВР обясниха, че не използват представители на частни фирми за охрана, каквито публикации се появиха в интернет:

„Апелираме към гражданите, които ще дойдат да изразят своя протест, да не се поддават на провокации и призиви за нарушаване на обществения ред. При забелязване на лица или групи с явни намерения за извършване или извършващи такива груби нарушения на обществения ред, да сигнализират полицейските органи“, каза Радослав Стойнев от „Охранителна полиция“ в СДВР.

Свързани публикации

None found