• 26.05.2024

(ВИДЕО)България изгони нигериеца от рекламата за вафлата-трепач

 (ВИДЕО)България изгони нигериеца от рекламата за вафлата-трепач

Майкъл Ола е бил екстрадиран в Абуджа без пари, багаж и мотиви.

Символът на рекламния бизнес у нас от 90-те години с мащабно промотирания тв спот за някогашните вафли „Морени“ е бил изгонен позорно от България обратно в родината му Нигерия. Майкъл Ола е бил екстрадиран без никакви мотиви преди броени дни, съобщава Lupa.bg. 

Диджеят става особено популярен като рекламно лице на вафлата „трепач“, като с веселото си послание от малкия екран, излъчвано от сутрин до вечер във всички блокове, той успя да пробие и в съседните страни и да популяризира шоколадовия десерт.

Само допреди няколко седмици Майкъл твори музика, гледа семейството си и се разписва всяка седмица в дирекция „Миграция“, че е на територията на страната и не смята да я напуска.

С Ъпсурт преди 2 десетилетия 

Това обаче той, дори да иска, не може да стори, уточняват близките му. 

Тегобите за нигериеца започват миналата година, когато изтича срокът на паспорта, издаден от Абуджа, като с издаването на нов трябва да се поднови и хуманитарният му статут от българските власти. Ола го получава навреме, но пасаванът без да са ясни причините остава у Агенция „Миграция“ от 3 януари 2019 г. и вместо него, мъжът е принуден да се придвижва и работи в София с хвърчащо листче с личните си данни. В България той е бил със статут на временно пребиваващ. 

Неизвестно защо обаче в началото на месеца служители на МВР прибрали въпросното листче от ръцете му, след което закарали Майкъл в Центъра за временно настаняване в „Бусманци“, където го държали седем дни и в неделя вечерта го екстрадирали на летище „София“ с полет за Абуджа.

Майкъл с годеницата си Нина

Близките на известния диджей алармират, че той не се е връщал в родината си от 30 години, както и че не разполага с никого и нищо там. Качен е бил на самолета и без багаж и лични средства.

Да изгониш човек, които от 30 г. живее тук, и има син в България -това вероятно е пореданта нетрезва псевдоактивност за справяне с мигрантската криза демонстрирана от страна на министър Бойко Рашков.

У нас Майкъл има пораснал син и годеница, за която обаче не е успял да се ожени тъкмо заради задържания пасаван повече от 1 година.  

Свързани публикации

None found