• 05.12.2021

БСТВ и Алфа също влязоха в борбата за 40000 лв., от ЦИК

 БСТВ и Алфа също влязоха в борбата за 40000 лв., от ЦИК

Снимка: BGreporter.info

Към 31 май, както BGReporter.info вече писа регистрираните медиии бяха 155, но към днешна дата наша проверка показа, че списъкът на медии за държавна субсидя е „набъбнал“ с още 100 медии, желаещи да предоставят услуги на политически партии по време на кампанията.

Сред тях вече фигурират БСТВ, АЛФА и БНР. Припомяме, че до 31 май оферти бяха подадени от Скат и 7/8 Тв.

Потърсени за кометар на сроковете от ЦИК съобщиха за BGReporter.info, че всички медии, които са подали документи пред тях, след крайния срок, ще търпят санкция по закон от Сметната палата, за сключените договори по време на кампанията, тъй като не са предоставили офертите си в законовия срок.

Сроковете за медии са два, обясниха от Централната избирателна комисия. Има такъв за печатни и интернет издания, и друг срок за радия и телевизии.

По датите на входиране на документите е видно, че някои от тези 100 добавени в списъка медии са подали оферти много, след крайният срок определен от ЦИК.

ALFA на АТАКА е записна под N231, телевизията на БСП под N248


С началото на кампанията вече всички партийни телевизии са се включили в борбата за пай на стойност 40000 лв., за отразвяване на изборите.

Ще проследим колко от тези медии, ще получат финансиране чрез присъдружните си партии, като сключат договори с тях, както и кои политически партии ще изберат партийните телевизии от списъка за да се рекламират, чрез тях.


Както и да се развият нещата, остава вкусът за подмяна на обещанията за нов морал, правила и ред, след като партиите, имат възможност да се самозахранват с медийно отразяване в собствените си медии.

Свързани публикации