• 04.03.2024

Борис Цветков зове във Фейсбук, за манипулация на изборите в полза на Корнелия Нинова!

 Борис Цветков зове във Фейсбук, за манипулация на изборите в полза на Корнелия Нинова!

Колаж: BGreporter.info

Само преди месец излезлият от партийният изолатор Борис Цветков, вече играе основна поддържаща роля в отбора на Корнелия Нинова. Цветков е впрегнат в организацията на нагласения от Нинова мач наречен „пряк избор за председател на БСП“.

Борис Цветков и председателят на БСП Красна поляна – Евгени Белий, бяха първите двама уволнени от Нинова. Уволнението, стана факт след като Нинова наложи правило, че е несъвместимо да си щатен на „Позитано“ и да заемаш обществена длъжност. Белий от своя страна се прочу покарай изтеклото клипче с „побоя“ на Кирил Добрев в боксовия коридор на „Арена – Позитано 20“.

И Борис Цветков и Белий, успяха да осъдят Корнелия Нинова и да бъдат възстановени на работа. Но след възстановяването си, допреди няколко месеца отношението на „вождицата“ към двамата низвергнати било студено без да им възлага никакви задачи.

При Белий ситуацията се е променила, когато излязоха кадрите с побоя. Явно Нинова го е превърнала в откровен враг на Добрев. Преди няколко седмици, Белий се похвали в социалната мрежа, че районната организация, на която е председател единодушно е приела своята подкрепа за Корнелия Нинова.

Това на практика обезсмисля целият процес по пряк избор в неговият район.

След като през месец февруари Цветков, заявява своето желание за участие в прекия избор, вече през юли също, като Белий, сменя посоката и от кандидат на опозицията се превръща в човек на Нинова.  

Снимка: facebook

„Покани ме преди два месеца и каза: „Би ли превъзмогнал обидата, че 3 години с Киро те мачкахме и би ли поел София област, и Враца,  за да спасим БСП от Киро?“

коментира преди месец самия Цветков отношенията си с Нинова, пред наш репортер.

След като получава отговорността за работата над 32 общини, плюс неговата „Искър“, Цветков вече е част от новата „преторианска“ гвардия на Нинова.

Вчера Борис Цветков излезе със следният призив в социалната мрежа:

„Уважаеми граждани на район Искър – жк Дружба 1 и 2, Цариградски комплекс, кв. Абдовица, кв. Димитър Миленков, Гара Искър, с. Бусманци, Трънска махала.

По решение на РС на БСП Искър всеки симпатизант на БСП ще може да участва в тайно гласуване, в което симпатизанти на БСП и граждани ще могат да определят своето предпочитание за председател на БСП.“

Според Цветков и цитираното решение, всички граждани ще могат да определят своето предпочитание за председател на БСП.

„Резултатите от гласуването на симпатизантите и гражданите ще бъдат обявени официално и резултатите ще са отделно от гласуването на членовете“, се казва още в изявлението на Борис Цветков във Facebook.

По-късно съобщението беше изтрито от стената на Цветков в мрежата.

Свързани публикации