• 04.03.2024

Борисов: При предсрочни избори резултатите ще са сходни, в НС обаче влизат и патриотите

 Борисов: При предсрочни избори резултатите ще са сходни, в НС обаче влизат и патриотите

Снимка: Преслужба на МС

При евентуални предсрочни избори резултатите биха били сходни с тези от проведените в началото на месеца – това е прогнозата на премиера в оставка Бойко Борисов, който заедно с представители на кабинета си се срещна с туристическия бранш.

„Дори да приемем теоретично – Слави е първи, не ни иска нас, трябва със същите тези партии, те ще са в парламента, но ще влязат и патриотите вече. Тогава пак ли ще кажем: „Докато не ми дадете цялата власт, еднолично да ви управлявам, пак на избори“. Те се занимават само с едно нещо – Избирателният кодекс и как да прекарат съдиите да се отчитат на депутатите. После се обиждат адвокатите, че съм казал, напротив, аз уважавам адвокатската гилдия, но в момента аз говоря за адвокатите в парламента. И, дай боже, по-бързо да ни изчегъртат, стана един месец вече, на можем да си тръгнем“.

Промените в изборното законодателство ще се направят, за да се гарантира служебна победа на Румен Радев на предстоящите президентски избори, коментира още Борисов, цитиран от БНР.

„Променят Избирателния кодекс, ама той не е за тия избори важен, той е важен за президентските избори, така че някой услугва на президента, за да има служебна победа. Да видим дали ще е така, някой като почне да прави с умисъл нещо, винаги народът го наказва. Явно, президентът колкото и да се мотае, а той се мотае само поради една тема – да си смени правилата изборните за президентските избори“.

На срещата с представители на туристическия бранш Борисов каза, че утре ще бъде приет националният План за възстановяване:

„Утре ще приемем и плана и ще го пратим, като искат, то не е библия, може след това да се поправи, да се преписва, да се слага, те са гъвкави документи, това е ежедневен преговор с Европейската комисия, с хората, които дават пари. Планът за подпомагане не искат да коментират, нали само казват – не е хубаво, добре, дайте да видим вашия и да го сравним. Ето, аз извадих кабинета, казах – това ще са министрите, това са, хората да знаят за кого гласуват. Дават ни един премиер, който само да ходи и да върне мандата. Няма министри, няма екипи, няма какво ще се прави във всичките тези сфери“.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов настоя от името на общините в България Планът за възстановяване да бъде изпратен до края на този месец в Брюксел. По неговите думи 95 процента от гражданите са доволни от Програмата за енергийна ефективност и санирането на сгради. 

Представители на най-големите туристически сдружения и туроператори в страната се срещат днес с Бойко Борисов, за да обсъдят проблеми, свързани с предстоящия летен  сезон. 

В срещата участваха Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Българската асоциация на собствениците в туризма и други представители на туристическия бранш.

По-рано хотелиерът и председател на Асоциацията на собствениците в туризма Георги Николчев заяви:

„Там ще бъдат поставени голяма част от въпросите, които са проблематични за това лято – като влизане на чуждестранните туристи, отваряне на руския пазар към нас, тъй като Турция в момента затваря пазара, тъй като имат много висок процент заразени и ние трябва да поемем този поток и това може да спаси донякъде българския туризъм“. 

И този сезон близо 70 на сто от хотелите в най-големия курортен комплекс по българското Черноморие – „Слънчев бряг“, няма да отворят, заяви Николчев. 

Причината е, че големите хотели не могат да работят, ако няма яснота какви чуждестранни туристи ще пристигнат на почивка в страната ни, заяви той.

Свързани публикации

None found