• 22.04.2024

Борисов: По 50 лв. над пенсиите, докато има пандемия

 Борисов: По 50 лв. над пенсиите, докато има пандемия

Снимка: БГНЕС

Докато има пандемия, пенсионерите ще получават добавка от 50 лева месечно, след това ще има индексация. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред местни жители в село Лесидрен, община Угърчин, съобщи БНР.„Докато има пандемия, ще бъде така. Вчера говорих с началника на синдиката. Мислим за вас, но не може едновременно и да индексираме, и по 50 лева отгоре да даваме, защото за радост вие сте много, това са по 108 млн. на месец. Щом свърши пандемията, вчера говорих със синдикатите и социалната министърка, ще го направим и това“.

каза премиерът Бойко Борисов


Миналата сряда Министерският съвет прие решение за удължаване срока на обявената извънредна епидемична обстановка до 30 ноември 2020 г.

Удължаването на извънредната епидемична обстановка и прилагането на противоепидемичните мерки в страната цели намаляване въздействието на COVID-19 върху общественото здраве и здравната система. Това е особено важно за опазване здравето и живота на лицата с повишен риск от тежко протичане на инфекциозно заболяване – възрастни, хора с хронични и онкологични заболявания и имунокомпрометирани състояния, в условия на едновременно разпространение на сезонен грип и COVID-19, беше отбелязано на заседанието миналата седмица. 

Свързани публикации

None found