• 13.04.2024

Борисов потвърди: Месечни добавки за всички деца догодина

 Борисов потвърди: Месечни добавки за всички деца догодина

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов потвърди, че в бюджета за догодина ще се заложи изплащането на месечни детски добавки за всички семейства с деца до 18-годишна възраст: 

„За семействата, които имат едно дете – по 40 лева допълнително, семейства с две деца  – 90 лева, семейства с три деца – 135 лева, всички, независимо от доходите на родителите, така че, мисля, че това е изцяло в полза на хората“,

коментира Борисов.

Правителството удължи срока на изплащане на компенсациите на работодателите за запазване на заетостта по мярката 60 на 40 до края на годината. От октомври до декември средствата ще се изплащат на базата на осигурителния доход на работниците за месец август. Премиерът Бойко Борисов коментира пред министрите:

„Новият дизайн, който предлагаме днес е на стойност 450 милиона. До този момент сме разплатили над 171 милиона. Запазили сме над триста хиляди работни места, а с днешната мярка  – още двеста хиляди, така че това са близо 500 хиляди работни места. И по този начин ние ще продължим да държим безработицата около 7-те процента, което ще е пак една от най-добрите като показател в ЕС“.

Свързани публикации