• 26.05.2024

Борисов: Пеевски водеше преговорите с протестиращите и ги доведе до успешен край

 Борисов: Пеевски водеше преговорите с протестиращите и ги доведе до успешен край

Целта ми е да не се политизира този процес. Трябва да има заместваща мощност, хората да са доволни от своите професии. Доста компромиси се направиха – първо от синдикатите, протестиращите, от правителството. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той заяви, че ГЕРБ ще подкрепят споразумението в пленарна зала, но оттук насетне премиерът Николай Денков е отговорен всичко, което приеме, да бъде договорен с Брюксел, посочи още Борисов.

„Той (Делян Пеевски – бел. ред.) водеше преговорите и ги доведе до успешен край, колкото и да не се харесва на „умнокрасивите“, както се наричат“, заяви той.

По думите му е било грешка преговорите да не излъчват официално, въпреки че се появиха онлайн записи от преговорите. Ние държим, това, което бъде подписано, да бъде факт. В противен случай не можем да се изправим повече пред тези хора. Блокадите трябва да се вдигнат, ако парламентът гласува споразумението, посочи още лидерът на ГЕРБ.

Той не се съгласи с мнението, изразено от финансовия министър Асен Василев, че миньорската професия ще бъде със „затихващи функции“ до 2038 г. И изрази становище, че след 2038 г. въглищните централи трябва да бъдат оставени като студен резерв. Даде за пример Германия, че са стартирали въглищните си мощности, когато е имало недостиг на газ.

„С некоалицията сме в една лодка и гребем в една посока“, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Свързани публикации

None found