• 20.07.2024

Борисов: Отваряме и залите за извънкласни дейности

 Борисов: Отваряме и залите за извънкласни дейности

Снимка: пресслужба на МС

„От 4 февруари като пуснем големите ученици да се върнат поетапно в училище, ще отворим и залите за извънкласни дейности. Защото, ако нещо може да се сложи на везната със здравето, това е образованието, културата, обучението“, заяви премиерът Бойко Борисов, който посети Младежкия център за извънкласни дейности в Сливница.

Той добави, че много тънък е балансът при прилагането на противоепидемичните мерки и изключително внимателно трябва да се действа по отношение на разхлабването им.

И акцентира, че всекидневно се следи ситуацията с разпространението на Covid-19 у нас и всяко едно решение се взима с цел опазване на здравето и живота на българските граждани:

„Сега сме в добри параметри. Не може да почнат да умират хора или да станат пет-шест хиляди пак на ден и да се претоварят болниците. Тогава същите тези хора ще казват „ама защо ги пуснахте“ – така, че е много тънък балансът. Така или иначе сега от 4-и февруари като пуснем големите, ще пуснем и залите да танцуват,  тренират и да се забавляват. Така възнамеряваме, просто ако нещо може да го сложиш на везната със здравето, това е образованието, културата, обучението. И тука си заслужава риска“.

По време на посещението си в Сливница, премиерът Борисов разгледа Младежкия център. Сградата е бивш военен клуб, реновирана е по проект към Държавен фонд „Земеделие“ на стойност 390 000 лв. и със средства на общината в размер на 110 000 лв.

Преди пандемията центърът е посещаван от 1000 деца седмично.

Критики към Радев заради Навални

Оглушителна е тишината и мълчанието от президента Радев по отношение на задържането на опозиционния лидер Алексей Навални в Русия, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в гр. Сливница. „До този момент той не се е произнесъл. Нещо повече – европейски депутати, и началникът на кабинета му е европейски депутат,  не влязоха да се регистрират докато се гласуваше резолюцията на Европейския парламент за Навални“, припомни Борисов.

Тук не става въпрос да се месим във вътрешната работа на Руската федерация. Тук става въпрос за чисто демократичен процес – че всеки опозиционен човек или всеки, който не харесва дадено управление, има право на своя глас. Защо в България да го има и то в пълния му обем, а на друго място – не.

добави министър-председателят

Борисов предложи Радев също да заяви какво мисли по въпроса. „Защото и Европейският съвет, и Европейският парламент, и Европейската комисия настояваме за незабавното му освобождаване“, посочи още министър-председателят, цитиран от правителствената пресслужба.

Арестът на руския опозиционер Алексей Навални, след пристигането му в Русия, нарушава неговите права и застрашава сигурността му. В днешния демократичен свят е изключително важно да не бъде заглушаван гласът на опозицията – това написа във Фейсбук профила си Бойко Борисов по-рано тази седмица, след като Навални бе задържан при завръщането си в Москва от Берлин, където се възстановяваше след отравяне в родината си, както твърдят германските власти – с „Новичок“

Свързани публикации