• 25.09.2022

Борисов към медиите: Вие докато се тълпите тука, половин милиард дълг е взело правителството

 Борисов към медиите: Вие докато се тълпите тука, половин милиард дълг е взело правителството

Снимка: BGReporter.info

Освен бившия премиер днес показания се очаква да дадат бившият финансов министър Владислав Горанов и бившият ръководител на Правителствената информационна служба Севделина Арнаудова

След по-малко от 45 минути разпит в прокуратурата, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов излезе пред медиите и обяви, че ситуацията се използва за отвличане на вниманието, докато се тегли нов дълг и правителството прави големи сделки.

„Вие докато се тълпите тука, половин милиард дълг е взело правителството. Днес половин милиард, миналата седмица половин милиард и вие докато се тълпите тука, вече милиард и половина за по-малко от 30 дена.“ Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на излизане от Софийска градска прокуратура, където бе на разпит. Той отказа коментар за разпита, тъй като е подписал да не разгласява данни от разследването.

Борисов обаче обърна внимание върху дълговете, които трупа правителството на Кирил Петков. Да видим дали довечера ще има в новините за новия половин милиард дълг, посочи Борисов и благодари на медиите за интереса. „Три пъти по-високи са лихвите, лихви ще минат половин милиард за година. Докато вие изпълнявате заръката на деня, се подписа в Гранитна зала сделка за милиарди в присъствието на премиера“, посочи Борисов, като припомни подписания миналата седмица в присъствието на министър-председателя Кирил Петков Меморандум за сътрудничество с два консорциума – американски и британски, които ще инвестират около 1 млрд. долара в българската енергетика.

Оправданието на Асен Василев беше, че не трябва да проверява, защото имало човек от американското посолство“, посочи той за подписването на меморандума.

Той отговори и на казаното от Асен Василев в тв интервю вчера – че собственикът на „Инса ойл“ Георги Самуилов (по чийто сигнал му вицепремиерът е разследван – б.р.) по-рано му се е оплакал от натиск от страна на Бойко Борисов и на Делян Пеевски. „Никога… Г-н Самуилов, ако знае нещо, да го каже!“, заяви видимо подразнен бившият премиер.

Бившият премиер даде показания по образуваното досъдебно производство, за което беше задържан от МВР. „След подобни разпити се подписва декларация за неразпространение на това, за което се е говорило“, подчерта Борисов.

Свързани публикации

None found