• 25.05.2024

Борисов и Василев се разбраха: Ето докога ще работят въглищните централи

 Борисов и Василев се разбраха: Ето докога ще работят въглищните централи

Колаж: BGReporter.info

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че след среща с финансовия министър Асен Василев той е обещал въглищните централи да работят до 2038 година.

Също така всеки работник, който иска да напусне, да получи веднага 36 заплати, гарантира финансовият министърпредава БНР.

Постигнато е съгласие върху мини, язовири, хвостохранилища да не може да се изграждат соларни паркова. Скъсяват се сроковете – до 60 дни, за инвестиции във ВЕИ в урбанизирани територии.

„Надявам се на Министерски съвет днес с тази диалогичност на Асен Василев към миньорите, към работещите там, да успокоим напрежението и да решим проблемите„, заяви Борисов. 

Проект на решение за одобряване на нови приоритети по програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027 г. и на проекти на териториални планове за справедлив преход на Република България за районите от ниво NUTS3 – Стара Загора (и прилежащите общини), Кюстендил и Перник, като част от програмата ще разгледа днес на извънредно заседание Министерският съвет.

Енергетици и миньори протестират в различни части на страната. Според Борисов блокирането на движението не е изход, тормози много други граждани.

Свързани публикации