• 27.02.2024

Борисов: Защо да се явя в парламента? По тяхното решение, аз вече съм гражданин

 Борисов: Защо да се явя в парламента? По тяхното решение, аз вече съм гражданин

Снимка: Преслужба на МС

Викат ме в парламента, за да правят народен съд

Планът за възстановяване е депозиран в парламента, те ме викат там, за да правят народен съд, заяви днес премиерът в оставка Бойко Борисов в отговор на журналистически въпрос дали ще се яви в Народното събрание на 21 април, предаде БГНЕС.

„Защо да се явя, като те са ми гласували оставката. По тяхното решение, аз вече съм гражданин“

заяви Борисов на извънредна пресконференция в централата на ГЕРБ

В началото Борисов поиска да не се спекулира по никакъв начин с Плана за възстановяване.

„Спрете да спекулирате, че няма План за възстановяване – той е правен от над 200 човека, 38 работни сесии с Европейската комисия има. На практика не е възможно да се чете в парламента, на практика трябва да им го чета до края на юли“

предупреди премиерът в оставка.

„Умолявам колегите най-отговорно – приемете го, той е добре направен. Отхвърлете го, като не ви харесва – дайте си вашия план, но спрете да спекулирате, че няма план“, каза още той.

Според него след като се е видяло, че има ново мнозинство в Народното събрание: „Росенец повече няма да бъде закачан, няма да има и мажоритарни избори, защото оправданието е, че трябва да бъде по-спокоен парламента.

„Вече за всеки стана ясно, че ГЕРБ и ДПС нямат нищо общо“, каза още Борисов и добави, че „целият „Росенец“ е добре координиран между „Да, България“ и ДПС.

Относно разпускането на Националния оперативен щаб, Борисов предложи, д-р Александър Симидчиев да го оглави и той да дава указания на министрите докато има ново правителство как да действа.

Свързани публикации

None found