• 27.09.2022

Борисов: До последния ден няма да излъчим кандидат за президент

 Борисов: До последния ден няма да излъчим кандидат за президент

Снимка: Пресцентър МС

Според лидера на ГЕРБ така ще защитят кандидата си от атаки.

До последния ден няма да излъчим кандидат за президент. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Партията днес се регистрира в ЦИК за изборите „2 в 1“.

Според него, ако името стане ясно по-рано, ще има атака към кандидата. Той даде пример, че в публичното пространство се е завъртяло името на проф. Асен Балтов, като номинация на ГЕРБ и е последвало уволнението му от „Пирогов“.

Той коментира и твърденията на служебния министър на културата Велислав Минеков, че партията  му е „превзела със сила“ два етажа от НДК и не плаща наем за тях. 

„Този служебен министър, Минеков, който щял да гони първата политическа сила от офисите ѝ, аджеба, нали по Конституция служебното правителство трябва само да уреди едни честни избори, а те не са честни, защото не приеха да броят квитанциите“, каза Борисов. 

Той беше категоричен, че Минеков лъже и обясни според кой закон на кого партията плаща наем.

Ако искат с Рашков да дойдат и да изгонят хората от офисите, ние ще запознаем Брюксел и комисията ЛИБЕ за безобразията на един служебен кабинет. Радев го праща Минеков, бухалката си – Рашков. Те не могат да спечелят избори иначе. Репресии, затова сега искат да докопат кандидата за президент, за да се разправят с него още преди да има имунитет“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов отправи остра критика към целия служебен кабинет и водената от тях политика. Според него са приети лобистки текстове в актуализацията на Бюджет 2021, а нивата на корупцията са рекордни.

Свързани публикации

None found