• 17.07.2024

Борисов: Двуличието ще им блесне със страшна сила, всичко излиза наяве

 Борисов: Двуличието ще им блесне със страшна сила, всичко излиза наяве

Септември месец, ако е казал Господ, българите ще карат по АМ „Европа“. Движението тук беше един паваж, ако си спомняте, където хората толкова протестираха. Само за месеци това е новото трасе посока запад, по което се движат автомобилите. Усилията си заслужават. Няма да се прави никакъв компромис с качеството, увери още премиерът и допълни, че след време хората ще се радват на направеното.

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на инспекцията си на първите 15 км от АМ „Европа“ край Сливница.

Заедно с него бе и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков. До края на година ще бъде пуснат в експлоатация и участъкът Белокопитово – Буховци – Търговище – Шумен.

,,Европейската комисия е приключила досието по пътя на обхода на Габрово. От днес този път вече е изцяло функционален обект. Затова България няма да връща пари. От средата на юли пътят е получил акт 16. Мисля, че темата с Габрово е затворена“,

заяви Нанков

и добави, че предстои започването на строителството и на тунела под Шипка. Преди две седмици е започнало строителството на пътя Айтос – Провадия. До края на годината 33-те километра от пътя трябва да са готови, каза още Нанков.

Според него, докато се построи АМ „Хемус“ изцяло, Айтоският проход е отлична връзка от София – по АМ „Тракия“ – с Варна. А за местните села това е изключително важен път. По думите на премиера Борисов никой не е вярвал, че Айтоският проход ще бъде направен.

По време на пътя Бойко Борисов не пропусна да напомни тежките решения, които предстои да вземе правителството.

Свързани публикации