• 20.07.2024

Борисов връща седмичните брифинги на НОЩ

 Борисов връща седмичните брифинги на НОЩ

Снимка: БГНЕС

В България много добре се управлява прилагането на мерките за справянето с коронавируса. Така че към момента абсолютно нищо не налага различни мерки от тези, които имаме. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Министерския съвет.

На среща бяха здравният министър проф. Костадин Ангелов, финансовият министър Кирил Ананиев, директорът на Столичната РЗИ, както и членовете на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски и проф. Тодор Кантарджиев.

Премиерът беше категоричен, че няма да се вдигат наново КПП-та и опроверга всякакви спекулации за затварянето на градове и въвеждането на нови ограничения. По думите му страни с по-строги мерки от тези у нас са с по-лоши показатели на заболеваемостта от коронавируса.

Борисов разпореди да се възобнови и практиката за брифинги, на които да се предоставя актуална информация за епидемичната обстановка. Те ще са веднъж в седмицата и ще се правят с оглед на започващите сезонни и грипни вирусни инфекции.

„На първо място ни е важно здравето, на второ – да запазим икономиката да работи“, подчерта Борисов. Той добави, че благодарение на мерките 60:40 и 80:20 са запазени близо 300 000 работни места и изрази специална благодарност към всички доктори, сестри, лаборанти и санитари за денонощните им грижи във времето на пандемия. „Увеличението на заплатите в РЗИ и социалните служби с 30% е абсолютно изработено, заслужено и оценено от хората“, категоричен бе министър-председателят.

Свързани публикации