• 05.03.2024

Борисов: Аз съм вадил държавата от най-тежката финансова криза

 Борисов: Аз съм вадил държавата от най-тежката финансова криза

Снимка: Архив

Премиерът Бойко Борисов отново тръгна на инспекция през уикенда. За пореден път той се отправи към Родопите, където инспектира ремонт на междуградски пътища. Заедно с него са министърът на финансите Кирил Ананиев, зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков и образователният министър Красимир Вълчев.„Моите опоненти казват, че лъжа народа. Като обещаваме, аз не ви лъжа от джипката. Като обещаваме училища, се отпускат пари”

заяви премиерът.


Близо до село Рохлева премиерът разговаря с група хора, на които Борисов обеща, че след ремонта на пътя, ще бъде изградена и подпорна стена.

След което се отправи към село Биркова, където заедно с другите министри разгледаха новото училище в селото.

Пред българското и европейското знаме в училището Борисов дебело подчерта, че той е извадил България от най-тежката финансова криза през 2008-9 г., „когато победихме тройната коалиция и заварихме огромна дупка в бюджета. Тогава направихме най-постния бюджет“.

Не само стабилизирахме финансите, но и тази година ни приеха в Европейския банков съюз и в чакалнята на Еврозоаната.

Втория път, когато дойдохме заварихме изтърбушената КТБ. Работихме, събирахме пари и възстановихме дупката. Тогава палтихме, уважаеми г-н Радев, двата руски реактора за АЕЦ Белене, че парижкия съд ни начисли и по 300 хил. евро на ден, плюс неплащането на сметките по американските централи – общо над 6 милиарда.

Кое ви дава право да кажете, че това е бюджет на разрухата?, запита Борисов.

България никога не се е нуждаела от единство, както сега, а вчера държавния глава използва много тежки думи. Чуха се и евтини приказки, че от джипа се разхвърляли пари, каза още министър-председателят.

„Как да кажем ние на тези хора от тези села, които са изцяло мюсюлмански, че и те са българи като нямат път, нямат училище, детска градина или спортен салон“.

„Последни затворихме, за да може икономиката да расте. Сега затваряме за 3 седмици и ще отворим за празниците, за да могат хората да си отдъхна психически. Това е като на фронта. Не случайно казваме, че е война.“, каза още Борисов.

Свързани публикации