• 15.07.2024

Бащата на жестоко убитата Андреа от Галиче: Искам да намеря покой за мен и детето си

 Бащата на жестоко убитата Андреа от Галиче: Искам да намеря покой за мен и детето си

Снимка: Архив

Присъдата на убиеца, който отне живота на 18-годишната Андреа от село Галиче, влезе в сила. Той беше осъден от Врачанския окръжен съд за 4 престъпления – влизане с взлом, грабеж, изнасилване и убийство.

За всичките извършени престъпления Аксел Олеков ще лежи в затвора 18 години. Това е маскималното, което можеше да му бъде присъдено, защото е извършил престъпленията още докато е бил малолетен, посочва NOVA.

Вечерта, преди да отнеме живота й, непълнолетният убиец вечеря с баба си и дядо си в къщата им, която е през улицата. Тръгва си и следва страшното. Нападателят чупи прозорец на приземния етаж, влиза в къщата, нахвърля се върху момичето, което отчаяно се бори и опитва да се обади на свой братовчед. Когато тя вече е полумъртва, той я изнасилва. За да прикрие деянието си, той я умъртвява с ножа, който намерил на масата. Взема парите й и си тръгва с тях.

Хората наоколо научават на сутринта, че Андреа е убита по най-жесток начин. Не подозират кой е отнел живота й. Изплашени и плачещи съседи и близки стоят пред къщата още, преди да дойде криминалистичната лаборатория. Убиецът също е там, но никой дори не подозира това. Той слуша внимателно какво говорят и близките, и полицаите, и репортерите. После отива да си купи разни вещи с кървавите пари на Андреа. Няколко часа по-късно е арестуван. Тогава и дядо му научава, че извергът, който е клел преди малко е неговият внук, а хората още тогава искат за него най-тежката присъда.

И правят протести и в селото, и пред сградата на съда по време на делото.

„Това не е човек, това е изверг. Изверг! Как може след това си е купил техника, купил си е дрехи. Даже е бил сред разследващите е бил там и е бил усмихнат“, казва бащата на Андреа – Асен Руменов.

И на последното съдебно заседание Аксел се криел със същата качулка, с която бил в зловещата нощ и ужасяващото утро.

Пред сградата на съда неизменно бяха десетки хора от две села, дошли да настояват за сурова присъда заедно с бащата на Андреа

Свързани публикации

None found