• 04.12.2022

Бащата на Александър от Перник обяви 100 000 лв. награда за намирането му

 Бащата на Александър от Перник обяви 100 000 лв. награда за намирането му

Вече седмица продължава издирването на 12-годишния Александър от Перник. Детето е в неизвестност от 11 ноември (петък). Усилията на полицията и доброволци вече осми ден не дават резултат.

В четвъртък стана ясно, че бащата на Александър е издържал проверка на детектор на лъжата, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Албена Стоилова. Изследването, проведено в МВР, е доказало, че мъжът не лъже. Освен това свидетели са забелязали бащата и детето в района на бившия Профилакториум в Перник на 11 ноември, казаха от прокуратурата.

Днес бащата на изчезналото дете обяви награда 100 000 лева възнаграждение за намирането на детето или достоверна информация къде се намира в момента.

МВР промени начина на действие в търсене на 12-годишния Александър Цветанов. Специалисти проверяват отново и по-обстойно труднодостъпни места. Общо 60 служители на МВР продължават издирването, участват сили на областните дирекции на Перник, Благоевград и Кюстендил, както и на Главна дирекция „Национална полиция“.

В Перник и близките населени места са разлепени листовки със снимка на Александър, описание на момчето и призив, ако някой го забележи, да сигнализира на тел. 112.

От прокуратурата обявиха, че на разпит е призована и майката на изчезналото момче.

Свързани публикации

None found