• 25.05.2024

Атанас Чобанов: Пеевски е единият от политиците в досиетата „Пандора“

 Атанас Чобанов: Пеевски е единият от политиците в досиетата „Пандора“

Бившият депутат от ДПС Делян Пеевски е един от българските политици в досиетата „Пандора“. Това заяви в телевизионното предаване „Денят с Веселин Дремджиев“ разследващият журналист Атанас Чобанов, работил по досиетата. Припомням – международното журналистическо разследване показва как политици и милиардери от цял свят избягват данъчното облагане на богатствата им чрез офшорни зони и други инструменти.

По-рано днес стана ясно, че в разследването са уличени и двама български политици. В телевизионното интервю тази вечер Чобанов заяви, че единият е Делян Пеевски и документите показват недекларирано негово имущество:

Ето сега може би ще се наложи най-малко КПКОНПИ, пред която той е подал невярна декларация, да образува проверка и да се види що за активи той е държал без да ги декларира. Да се притежава офшорка не е престъпление, проблемът е, че имаме средства, които не са декларирани, а по закон той е длъжен да декларира пред Сметната палата, пред КПКОНПИ. Има,  вероятно, активи, които са се водили на името на тези офшорки, които също не са декларирани. Там трябва НАП.

цитира БНР

От Бюрото за разследващи репортажи и данни Bird.bg в следващите часове ще бъдат публикувани разкритията за Пеевски в рамките на „досиетата Пандора“.  

Свързани публикации

None found