• 23.06.2024

Андрей Райчев: Катастрофите раждат нови партии

 Андрей Райчев: Катастрофите раждат нови партии

Новата политическа партия „Величие“ и посоката на следващото управление коментират социологът Андрей Райчев от „Галъп” и политологът Димитър Ганев от „Тренд” в студиото на „Здравей, България“.

Когато има такова тежко разочарование на народополитическата система, се появяват нови политически формации. Това каза Райчев. По думите му катастрофите раждат нови партии. „БКП се появява след Втората световна война, СДС след Студената война и БЗНС след Първата световна”, поясни той и добави, че „всяко катастрофално събитие ражда нов елит”.

Големият въпрос не е „Величие” или ИТН, а как ще се удържи такова правителство. Това каза Ганев и допълни, че „перспективата да отидем на нови избори изглежда като катастрофа”. Според него Бойко Борисов ще се опита да сформира правителство, но не е ясно под каква форма.

„Демокрацията скърца”, заяви социологът от „Галъп”. „Това се дължи на много неща, но главно на това, че партиите се нападаха взаимно”, обясни той. „Народа не иска повече, няма да живее повече така”, каза още Райчев.

Свързани публикации

None found