• 13.04.2024

Ангелов: Мерките дават резултат, вървим по правилния път

 Ангелов: Мерките дават резултат, вървим по правилния път

Снимка: БГНЕС

Продължаваме да наблюдаваме положителна тенденция в страната и всичко това ни дава увереност, че мерките са дали резултат и вървим по правилния път. Това заяви на редовен брифинг за разпространението на коронавируса здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Дневната ни заболеваемост спадна под 100 на 100 000 души. Запазва се тенденцията за по-голям брой на излекуваните спрямо потвърдените.

По отношение на мерките България въпреки ниския индекс на строгост на мерките продължава да поддържа изключително добри нива на заболеваемост в сравнение с всички други европейски страни, което показва, че ние умело ръководим пандемията на територията на страната и постигаме изключително добър резултат въпреки, бих казал, приемливите и не толкова строги мерки в сравнение с ЕС.

изтъкна проф. Ангелов

От тази седмица правим антигенни тестове на учителите, съобщи още министър Ангелов. От учителите положителни са 0,21 процента при 12 232 теста, от непедагогическия персонал – 0,29 на сто при 3726 направени до момента тестове, съобщи БНР.

Свързани публикации