• 23.06.2024

Акция на МВР заради зачестилите катастрофи

 Акция на МВР заради зачестилите катастрофи

Снимка: BGreporter.info

МВР започва операция в цялата страна заради зачестилите катастрофи. От Пътната полиция отчетоха и увеличен брой произшествия с възрастни пешеходци, предаде БНР.

Повече патрули на „Пътна полиция“ ще има още от края на тази седмица. Причината: очакваният засилен трафик по основните пътища у нас във връзка с почивните дни, които предстоят.

„Взети са всички мерки да се преустановят краткотрайните ремонти, които не са наложителни за момента, за да не се създават препятствия за движението. Припомняме, че Околовръстното шосе на София е отворено за движение вече в участъка между „Младост“ и „Горубляне“, но не препоръчваме да се минава оттам, тъй като временната организация на движението е така създадена, че се използва само една пътна лента. Нашите наблюдения са, че се създават сериозни задръствания там. При възможност, водачите да използват алтернативни маршрути. Още от първите дни на започването на новата учебна година се забеляза и сериозно засилване на трафика. Респективно инцидентите също се покачиха, като през последните дни възникнаха инциденти както с пешеходци, така и с възрастни хора“.

каза инспектор Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция“

В същото време заради увеличения брой на тежки катастрофи, някои от които с пешеходци, от МВР започват поредната операция, насочена към водачите на автомобили, които карат рисково. 

„Специализирана полицейска операция, която ще протече в цялата страна, която ще проследи това дали водачите на моторни превозни средства отнемат предимството на пешеходците, както и самите пешеходци дали пресичат на необходимите затова места“.

каза Николай Крушарски от „Пътна полиция“

Карайте внимателно и стигнете живи.

Свързани публикации