• 24.04.2024

Цветан Фиков: Обретенова, геройски издържа културата на министъра

 Цветан Фиков: Обретенова, геройски издържа културата на министъра

Колаж: BGReporter.info

Вчера станахме свидетели на безпрецедентната демонстрация на министъра на културата. Не знам дали си заслужава да му споменавам името. Както беше казал Радой Ралин, “не ме е страх от министъра на културата. Повече ме е страх от културата на министъра.”

Снимка: facebook


Да ви кажа честно, аз лично се уплаших, вчера и от културата и от министъра. Поставих се на мястото на Надя Обретенова от БНТ, като журналист. Тя определено трябва да бъде спомената в тази ситуация. Вероятно ще бъде изучавана от младите ни колеги журналисти след вчерашната ситуация. Много пъти съм бил и от двете страни. Бил съм гост във всички телевизии и знам, че често заради колеги журналисти и тяхното поведение, към гостите ми е идвало да си тръгна и да ги оставя да си води предаването без гост.
Вчера обаче се случи друго.
Не журналистът беше проблем – проблем се оказа културата на госта – на министъра на културата.
Признавам си никога, като журналист, не ми е идвало да стана и да напусна студиото оставяйки гостуващият си сам.

Поставяйки се обаче на мястото на Обретенова от вчера, в тази безпрецедентна ситуация, щях да стана и да напусна студиото.

Дълбоко неуважително поведение, демонстрирано по подобен начин от министър е първо унизително за поста министър, да не говорим за такъв на културата. Да водиш монолог със себе си и да се отнасяш към журналист от БНТ, като “досадна муха”, която се е навряла в ухото ти и ти пречи да изливаш логореята си от ефира, защото имаш спор с ръководството на телевизията – признавам, не се става свидетел, често на подобно поведение.
Възхитих се на нервните и стоицизма на Обретенова.


На това, че до последната минута издържа на демонстрацията на “култура” на един случайно попаднал, не на мястото, и определено неподходящ за министър на културата човек.
Обретенова, геройски издържа културата на министъра, за което заслужава поздрав и възхищение!

Свързани публикации