• 20.01.2022

Цветан Фиков: Депутат Петров (Хазарта),на път сте да загубите най-ценното си – името си

 Цветан Фиков: Депутат Петров (Хазарта),на път сте да загубите  най-ценното си – името си

Снимка: Ицо Хазарта / Facebook

След като от парламентарната трибуна депутатът Петров известен още, като Ицо Хазарта, заяви, че едва ли не се е почувствал заплашван, прокуратурата се самосезира и започна разследване.
Днес, както повелява закона и както твърди и самият г-н Петров е бил уведомен за това с писмо. Господин Петров огласи това на стената си във фейсбук, възмутено, че прокуратурата не го търсила вкъщи, а на работа. Христо Петров се чувствал едва ли не умишлено изложен пред “200 журналисти”.

Не знам за какво “излагане” става дума изобщо, като прокуратурата не те търси като “извършител”, а като свидетел и потърпевш на “заплаха”, за която ти сам си обявил.
Вероятно, това че Гешев не е симпатичен на Петров, е достатъчно основание, той да се почувства изложен. Но едва ли самия Гешев е ходил, да му връчи писмо.
От друга гледна точка, моралът на всеки изисква да съдейства на закона, независимо дали ни е симпатичен този, който го налага, за да живеем в правова държава. А когато става дума за депутат, то те трябва да са за пример и да съдействат с гордост, защото така се гради доверие към парламента и закона. Защото той- закона не е текст на песен и не подлежи на “freestyle” рап. А и нали “законът е за всички”е промяната, която търсим?

С отказа, да се яви пред прокуратурата, защото не харесва Гешев, Петров дава пример на всички ни, че щом нещо не ни “кефи” няма нужда да го спазваме. Значи, ако ме кефи хвърча с 200 на червено няма нужда да ми дреме за закона защото Гешев е без коса и не ми харесва.

Статус на Хазарта във фейсбук


Петров зави, че това връчване било пред “200 журналисти”. Вероятно това го е засегнало и обидило и се е почувствал изложен? Оказа се обаче, че всички медии разбраха за това “връчване” от неговата стена във фейсбук. Петров се оказа, че изобщо не е ходил в парламента, докато е писал статуса. Петров не е на работа изобщо днес. Това е факт. Не е регистриран в залата! Къде го гонят “200 журналисти”?

Господин Петров, с няколко свои парламентарни действия и поведение, сте на път да заличите и малкото останало доверие в парламента. На път сте да сринете институцуята “депутат” до неузнаваеми нива. Но и това ще мине.

Виждали сме много, като вас и сме ги забравяли бързо.

Харесвам ви като рапър. Слушам само “черно”. Уникален талант сте, но сте на път да загубите най-ценното си с тези действия. На път сте да загубите доброто си име. А то, е всичко!

Свързани публикации

None found