• 11.12.2023

Фабриката за политическите илюзии на промяната

 Фабриката за политическите илюзии на промяната

Колаж: BGReporter.info

На тези избори се заформя нова клика “неуспял комсомол на политическият елит”. Комсомол, който иска да ни убеди, че трябва да получи властта. За съжаление, като всяко “ново-комсомолско движение” в съставната си част е от хора и организации, които са участвали във властта, но не достатъчно.

Други, са гледали през стъклото на “фабриката за политически илюзии” и са решили, и те да участват.

Типично по български.

Трети, намират златен шанс в мътната вода на политическия хаос и недоволство, да се намърдат на по-уютно място – от до сега. За съжаление, всички в крайна сметка искат да са част от доволният политически елит. Така намират за себе си промяната. Всъщност на всички “нови” им е писнало, да бъдат част от гладният народ. И искат да са сити. Това е водещото.

И всякакви приказки за промяна са всъщност само опит да се пробутат “ментета” и копия на същите онези неща произведени от “фабриката за политически илюзии” на старият елит. Тези “нови” неща вероятно ще променят нечиий живот.

Ще намърдат поредният комсомолец на “топло и платено”, но Вас ви няма в тази картинка на “хубавото бъдеще”.

За Вас, те ще се сетят отново на изборите. За онези 10 лв., субсидия с които да купите тяхните “нови” неща от фабриката…А, до тогава за Вас, само зрелища от фабриката за политически илюзии и парламента.

Свързани публикации