• 24.04.2024

Петко Симеонов: Рефренът, че България е била фашистка държава, която е окупирала Македония е системен.

 Петко Симеонов: Рефренът, че България е била фашистка държава, която е окупирала Македония е системен.

Снимка: facebook

Чета македонски сайтове. Референтът, че България е била фашистка държава, която е окупирала Македония е системен. Нито дума за това, че причина българските войски да влязат в Македония беше и това – тя да бъде освободена от сръбска окупация. Та самите „српски власти ја нарекуваат областа на Вардарска Македонија – Јужна Србија, а луѓето што живеат во неа – јужносрбијанци.“ Това трябва да се обяснява.

Що се отнася до това, че България е била „фашистки окупатор“ необходим е и друг разказ, за който писах преди няколко дни

(за партизанското движение.)

Борисов и Каракачанов имат свой разказ и позиция. Те са прави! Но липсва разказът на БСП и на антифашисткия съюз. Сега е време те да дават интервюта, да шетат в Македония, да се срещат и да говорят. Нинова била станала санитарка. Хубаво. Това може, това прави. Важно е, че знае с какво може да е полезна.Но БСП като партия не може да мълчи, още повече, че носи отговорност за ситуацията. Основна отговорност! Не може ли Националния съвет на БСП да излезе с някакъв документ?! Отделно водачите в левицата – Станишев, Пирински, Добрев, Паскалев и десетки други свързани с географската област Македония би трябвало да говорят и действат. Да участват според силите си в изясняването на проблема.Или поне да станат и те като Нинова санитари. Да ги има с нещо тези дни.

Свързани публикации