• 25.05.2024

Нинова влезе в съдебна битка в която винаги губи

 Нинова влезе в съдебна битка в която винаги губи

Колаж: BGReporter.info

За да осъди Калина Андролова и доц. Таня Буруджиева, Нинова най-вероятно ще трябва да се подложи на съдебно психиатрична експертиза в хода на делото. Само със свидетели не става да докажеш, наранени чувства и психика. А, само мъжът ѝ би трябвало да е запознат с нейното безсъние. Други свидетели могат само да опишат как е казала, че се чувства или как изглежда, но няма как да гарантират, че не спи, защото не спят в домът ѝ или при нея в леглото.

Но всъщност няма как да знаем с кого спи…

Нинова ще трябва да докаже, че от 2018 е зле, недоспала и изтормозена. Но това ще отвори въпроса: Дали и как се лекува? Ако не се лекува, защо? Ако се лекува, как и с какво? Как се отразвява това на нейните решения, правоспособност и адекватност да ги взима?

Вариант първи: Експертизата на вещото лице назначен от съда психиатър-психолог доказва, че Нинова е психически нестабилна и изнервена от статусите които я критикуват. Такъв вариант, ще е равен на политическо самоубийство. Това ще означава, че всички решения на БСП в този “психическо нестабилен” неин период, подлежат на съмнение и трябва да бъдат отменени и преразгледани, тъй като няма да е ясно дали не са взети под афект и нервна нестабилност или под медикаментозен ефект. Да, това ще доведе до успешен за нея изход на делото, но ще постави под въпрос понататъшното и участие в политиката завинаги. Дори може съдът да реши да ѝ назначи подходящо лечение на подходящо място.

Въпросът от този изход на делото обаче: “Госпожо Нинова, сега добре ли сте с нервите, и от кога не сте ходила на психиатър?”, ще придобие обществено значим – политически смисъл, и вероятно ще и бъде задаван непрекъснато от медиите. Този въпрос ще е определящ за всяко едно нейно решение и бъдещето на страната, която иска да управлява от тук нататък.

Вариант втори: Нинова се оказва добре, експертизата доказва, че състоянието и е стабилно и тя е в добра кондиция. Това ще доведе до резултат в който Нинова ще се окаже, че не е приятел на истината, че се е опитала чрез заблуда да създаде фалшива представа за здравословният си статус. Съответно с това проблеми на хората, които съди, обвинявайки ги в неща, които медицината ще докаже, че не са и били причинени. Това ще е добре за нея, поне ще знаем, че е здрава. Но тогава ще загуби делото.

Има битки които трябва да водиш, има битки в които не трябва да влизаш, има и битки в които винаги ще загубиш. Ще победи онзи, който знае кога да се бие и кога да не се бие!

Сун Дзъ (Изкуството на войната)

Нинова влезе в битка в която винаги губи! Възможните изходи за нея в това дело са: Или ще излезе психически нестабилна, както се определя самата тя в исковете си или човек, който е здрав, но не обича истината.

И двата изхода са еднакво пагубни за политик!

Свързани публикации