• 13.04.2024

На изборите в БСП не ни пукаше за хората – важно беше да гласуват!

 На изборите в БСП не ни пукаше за хората – важно беше да гласуват!

До уважаемите новосоциалисти

От два дни валят коментари за победата на Корнелия Нинова, по-възторжени от лозунгите на комините на ТЕЦ-овете за дружбата на БКП и КПСС. Публикуват се снимки на пускащи бюлетини в урните от новосоциалисти – по-възбудени от манифестациите преди 89-а, написа журналиста и PR Валентин Иванов – Кардамски.

Добре, отчетохте се.

Оставям настрана, че наснималите се си нямат хал хабер как мина изборният процес. Голяма част от тях нямат и никаква емоция към БСП и към социалната политика. Ако имаха такова отношение щяха да си зададат поне на себе си въпроса – защо Нинова не обели и дума в каква посока ще движи партията през следващите четири години. Друга част имат богата цветна партийна биография, от СДС, през НДСВ, до служба в кабинети на министри от ГЕРБ и пр. Няма да питам, какво ляво разчетоха в Нинова, че акостираха в БСП. Тези многоцветните са най-яростните трубадури на Корнелия и не спират да възпяват легендата, че все някой някъде и някога иска да я похити. Не съм забелязал в никого такъв мерак, ала добре, да приемем, че тя е една невинна Прозерпина, а опозицията е Плутон, който си умре от ищах по нея. Между другото спрете с това внушение, че Нинова е вечната жертва. Всяка неморална пропаганда се обръща срещу автора си в определен момент и да не стане така, че Корнелия да стане жертва и на грехове, които не носи. Нейните стигат. Спомнете си как Борисов експлоатираше години наред мантрата, че комунистите са виновни за неудачите му а днес протестиращите го наричат комунист.

Но да се върна към тези, които си публикуват снимките с блеснал поглед.

Те не знаят и не искат да знаят в какво състояние живеят възрастните социалисти от които буквално просихме гласа им с мобилните урни. Едва се придвижваха до вратите на домовете си, за да ни посрещнат. Самотни старци на по 80, 90 и над 90 години. Едва чуват, виждат и се движат. Не сме ги потърсили да им купим лекарствата. Не ги търсихме, за да им помогнем да стигнат до магазина и да си купят хляб. Не ни пука как ще си платят сметките за режийните. Пукаше ни само да си пуснат бюлетината. Това с просията на гласове с мобилните секции беше отвратително безсрамие и лицемерие.

Уважаеми новосоциалисти, надявам се да имате малко свян и да спрете да възпявате тези избори. В тях победи настървението да реализираме една идея на всяка цена.

ПС: Поднасям извиненията си на старицата, която гласува и на председателя на комисията, че публикувам снимката. Ето, от такива немощни хора просихме гласове. Надали някой помни тази жена днес.

Все пак изборите минаха.

Свързани публикации