• 25.09.2022

Кирчо, като стана гражданин на Канада с волеизявление при канадски нотариус ли стана?

 Кирчо, като стана гражданин на Канада с волеизявление при канадски нотариус ли стана?

Колаж: BGReporter.info

Уважаеми Кирчо Харвардски, няма как с твое волеизявление да се откажеш от гражданство. Удобни примерчета даваш за това, как България не трябва да се съобразява с други държави, но ти си гражданин и на тях по твоя воля и избор, не само на България.Ти, като стана гражданин на Канада с волеизявление при канадски нотариус ли станаили извървя процедура и пя химна?


Сега ще ти дам и друг пример:
Ако ти си Спецов, и станеш гражданин на Дубай, но като него не си си плащал данъци, или си издирван за престъпление, или имаш други неуредени сметки с тази държава на която си гражданин, и от която се отказваш, то тази държава, вече ще е принудена по друг начин да те преследва за тези твои нарушения.

Ще трябва да търси други канали да си събере дължимото от теб! Затова тази работа не става с иди ми – дойди ми!

Да ти го кажа на Харвардски – гражданството не е халва с фъстъци!


Затова държавата има процедура, и ти не си с нищо над нея, дори завършил Харвард и приличащ на Джони ТраВолта!
Гражданството не е само привилегии, които ти така “жертвено” описваш с влажен поглед и пърхащ с мигли, като обидена девойка, че губиш!
Гражданството преди всичко е задължение, към държавата на която си гражданин, и тя има право дори да ти откаже твоята “воля за отказ”, ако прецени, ако си издирван, ако си престъпник,и ако имаш задължения към нея.
Иначе по твоята логика на нацупено дете, и аз мога да ида, и да хвърля личната карта на караула пред президентството, да ида при нотариус, да подпиша декларация, че се отказвам от българско гражданство, и да не съм вече гражданин на нищо, защото освен българско гражданство друго нямам!
Ама не става така, и ако не си умствено ощетен е време, да го разбереш!
Кирчо мамин, законите и конституцията са измислени не за да ти пречат на теб лично-щото си красив, а за да ги спазваш, и ако не го схващаш, да ти…на Харварда!

Свързани публикации

None found