• 20.07.2024

Кардамски: Благоевата БСП не присъства в БСП на Нинова

 Кардамски: Благоевата БСП не присъства в БСП на Нинова

Снимка: BGReporter.info.

През седмицата се разгоря скандал в средите на БСП, заради изказване на водещия в партийната БСТВ Стоил Рошкев по адрес на държавния глава Румен Радев. Повод беше направеното обръщение на президента пред ООН на английски, а не на български език. Рошкев използва епитети по адрес на Радев, които са не само неприемливи, но и ясно показват липсата му на етика и възпитание. Мисля за излишно да пояснявам на водещия, че има шест официални езика, на които се говори в ООН и българският не е сред тях. По-важното е, че Рошкев е само следствие в скандала, което не изчиства петното. На всички трябва да е ясно, че позициите на водещите и репортерите в телевизиите се определят на редакционни оперативки и фриволните изказвания са изключени. Българската свободна телевизия – е партийна медия, т.е. свободна й е да изразява линията на БСП и по-точно – тази на Корнелия Нинова.

Централата на БСП/Снимка: BGreporter.info

Това не е първият случай, в който посочените за „врагове“ на председателката биват заливани с помия. Всички стари лица на БСП бяха омаскарявани през последните над три години, обвинявани в колаборация с ГЕРБ и какво ли не още. Не остана нито една от старите фигури на левицата, която да не е оплюта в БСТВ. Телевизията внушава, че единствено Нинова е БСП, или БСП е единствено Нинова. Всеки друг е временен миманс. „Враговете“ първо бяха заклеймявани през медията, а после изхвърляни от всички органи на партията. И така до днес, когато Благоевата БСП не присъства в БСП на Нинова. Столетницата е длъжна само да плаща сметките на телевизията на Корнелия и да вкара кръжецът й в следващия парламент.

Връщам се на скандала с „Рошкев“. Признаците за войната на Нинова към Радев бяха налице още с оставката на шефа на кабинета му. През фалшиви фейсбук профили, членуващи в групи подкрепящи Нинова и нейната БСП, президентът беше омаскаряван и окарикатуряван в продължение на месеци.

Близки до Корнелия сайтове го обвиниха, че подарил четвърти мандат на Борисов с предложената дата за избори през март. Е, с тези анализи стана много смешно, защото БСП спечели приза на единствената в света опозиционна партия, която не иска час по-скоро вот за нов парламент.

Любопитна подробност е, че ключов фактор от телевизията на Корнелия е новият шеф на пресцентъра й.

Не искам да гадая, защо войната на Нинова срещу Радев стана видима и от БСТВ след назначението му, но съм убеден, че до президентските избори, Корнелия Нинова ще се постарае да настрои всички леви хора срещу държавния глава. Така, ако не й се сбъдне мечтата да стане премиер, ще й се случи друга – да се кандидатира за президент.

***

През последните две седмици темата за главоломно скачащата цена на водата от 1 януари 2021 г. притесни всички български граждани. По нея се изказа омбудсмана Диана Ковачева. По думите й, това е цинично, при положение че качеството на услугата няма да се подобри. Нито една парламентарно представена партия не повдигна темата, включително и БСП.

***

С изненада прочетох новината, как Нинова била видяна и снимана от читатели на „24 часа“ да чака на опашка за нови лични документи. Тези читатели незнайно как бяха разбрали, че Корнелия е била обрана в трамвай и надлежно изпратили и новината и снимката до редакцията на вестника. На фотото се вижда, че Нинова не е закривана от останалите граждани на опашката, защото се е изнесла леко встрани. Всеки професионален фотограф ще признае, че случайно снимащите я редовни читатели на „24 часа“ са имали невероятен късмет.

Свързани публикации